Curt Hamne ställer ut stämningsfulla akvareller med vintermotiv på vackra Winterviken, Nobels gamla dynamitfabrik mellan Aspudden och Gröndal. Utställningen pågår tom 15 februari. Där finns ett mysigt fik som även serverar utsökta luncher. Väl värt en utflykt! Öppet de flesta dagar 11 – 16.

www.winterviken.se

Curt Hamne är född i Falun 1943, och har varit verksam i Stockholm sedan tidigt 70-tal då han avslutade sin utbildning på Konstfack. Han har aldrig släppt kontakten med sin hemort. Många av de verk vi ser i utställningen är direkt hämtade från stugan Middagsbo i Dalarna, en plats han kallar sitt centrum i universum. Curt skildrar skogen, i alla dess skiftande stämningar och årstider. I ateljén i Stockholm arbetar han intuitivt direkt på det vita papperet, efter en känsla eller en minnesbild. Skisser, foton eller andra förebilder använder han aldrig. Han vill att luften, temperaturen ska kännas i bilden. Och i dessa akvareller som nu visas på Winterviken förnimmer vi verkligen doften av vinter.