Kimvall_Jacob_1000 Jacob Kimvall,
Foto: Eva Dalin/Stockholms universitet

Gatukonst och graffiti hör till samtidens både mest omdiskuterade och populära konstriktningar. Konstvetaren Jacob Kimvall gör en bildrik introduktion av dessa bildkulturer i såväl tid som rum. Vi rör oss från graffitin i New Yorks tunnelbana och konstscen på 1970-talet över 1980-talets kalla krig i Berlin till dagens internationella gatukonst, tillsammans med historiska och nutida nedslag i Stockholm.

Måndagen 27 april inbjuder vi till  MEDLEMSKVÄLL:
WINTERVIKEN, Nobels gamla dynamitfabrik i Gröndal, för vägbeskrivning
Från kl 18 bjuder vi på något litet att äta och ett glas vin. 18.45 börjar Jacob Kimvall sitt föredrag med frågestund. Efter föredraget kaffe och sötsak, kvällen avrundas senast 20.30. Föranmälan krävs, max 2 anmälningar per medlemskap.
Inte medlem? Gå in under rubriken kostklubb för info om våra medlemskap.

Jacob Kimvall är konstvetare med inriktning på graffiti och gatukonst. Han disputerade hösten 2014 med en avhandling som undersöker hur graffiti skapas i ett samspel mellan olika samhällsinstitutioner och subkulturella graffitiutövare. Han är verksam som lektor vid Institutionen för kultur och estetik, Stockholms universitet, samt periodvis på Berghs School of Communication och Konstfack. Han är konstkritiker och fri skribent. 2012 gav han ut boken “Noll tolerans – kampen mot graffiti”.