KONSTOCHFOLK

Vi, Ann och Douglas, startade vår galleriverksamhet för 30 år sedan. Södra Galleriet hette vi då och vår verksamhet har sedan dess förändrats i takt med tiden och legat på flera olika adresser i Stockholm.

2005 bildade vi vår konstklubb som vi kallade för KONSTOCHFOLK. Ett suveränt namn även på galleriet tycket vi och döpte om hela företaget till KONSTOCHFOLK. En mötesplats där konst möter folk. Helt enkelt. Eller tvärtom.

Vår största drivkraft har varit och är en stark lust för konst. De konstnärer som vi valt att samarbeta med har alla ett starkt konstnärligt uttryck, med egen själ, som vi själva tycker känns spännande och angeläget.

Vår verksamhet har vuxit och rymmer nu många olika delar. Galleributik, grafikförlag och ramateljé på Hornsgatspuckeln, konstklubb, webbshop, företagsutsmyckningar/konstuthyrning, samt utställningsverksamhet på Winterviken i Gröndal.

Vårt galleri är vackert beläget i 1700-talskvarteren uppe på Mariaberget i Stockhom. Här får du hjälp och vägledning av oss och våra glada, kunniga medarbetare alla dagar i veckan.

Vi jobbar tätt tillsammans med vår kära samarbetspartner Fotorama och Atelier Landberg i Aspuddden

Här pustar vi ut efter en intensiv arbetsperiod,
runt bordet: Ralph, Alex, Douglas, Conny, Victoria, Love, Ida och Catarina

Konst för företag

Företagsutsmyckning

Företags-
utsmyckning

Konst väcker känslor och bidrar till en kreativ miljö.

Ge arbetsplatsen en extra dimension med hjälp av konst!
Förutom rent visuella värden förstärker rätt bild på rätt plats er identitet som företag. Konst hjälper er att uttrycka en position eller en kärnverksamhet som ni vill lyfta fram, till exempel med produkt- och branschanknytning eller som en stämningsriktning. De konstnärer vi jobbar med är alla meriterade och väletablerade inom sin genre och självklart finns det såväl ekonomisk som konstnärlig kvalitet i den konst vi representerar.

Vi har hjälpt företag med utsmyckningar i många år och har utvecklat flera koncept inom hyrkonst  för att tillmötesgå olika önskemål. Ni kan hyra konst och bara betala en viss procentsats av dess verkliga värde, avgiften är avdragsgill och avtalen anpassas efter era önskemål. Vi arbetar med galleriverksamhet på daglig basis, har lång erfarenhet av bildbedömning i olika miljöer och ett enormt sortiment.Vi berättar gärna mer så boka ett förutsättningslöst möte! Ring Ann Widerström på tel 073 983 16 18 eller mejla galleriet@konstochfolk.se.
För att nämna några större uppdragsgivare under åren:
Korn Ferry International, Swedbank, Volati, Vero, ACE European group, SAS Institute, Vardaga äldreomsorg med flera.

Konstföreningar

Välkomna på specialvisning just för Er!

Boka en lunchvisning eller en kväll efter jobbet med styrelsen/inköpsgruppen. Då kan Ni i lugn och ro och under trevliga former ta del av vårt stora utbud vad gäller olika konstnärliga uttryck och tekniker. Vi bjuder på något gott att äta och dricka och visar ett urval av de konstnärer som vi arbetar med. Ni är Välkomna att föreslå oss en dag och tid som passar er, mejla eller ring.

Vi besöker Er på företaget.

Om Ni har svårt att komma ifrån för att göra galleribesök så kommer vi gärna till Er. Vi tar då med oss ett antal mindre original och originalgrafiska blad, givetvis allt efter Era specifika önskemål. Vi kan också hjälpa till att låna ut verk av våra konstnärer för temporär utställning på företaget.

Företagsgåva- ett litet konstverk!

Detta är ett sätt att visa uppskattning till anställda och kunder! Att ge bort ett konstverk är att överlämna en gåva med själ.  Ett litet originalgrafiskt blad, numrerat och signerat av konstnären, omsorgsfullt inramat blir en värdefull present. Medarbetare kan förtjäna en gåva för väl utfört arbete! Betydelsefulla uppdragsgivare och samarbetspartner uppskattar en exklusiv konstgåva som ger glans åt ditt företag!

Konstgåvor finns från 900 kr och uppåt. Bra paketpriser om det rör sig om ett större antal.

Vi ger gärna goda råd och vi kan skräddarsy en lösning som passar just ditt företag.

Så tveka inte att kontakta galleriet@konstochfolk.se eller ring Ann Widerström 073 983 16 18

Några exempel ser du här:

Ramateljé

Hur ett konstverk blir inramat är av största vikt för hur det slutligen ska komma bäst till sin rätt. KONSTOCHFOLK har därför en egen ramateljé. Denna arbetar med all professionell utrustning och en omsorgsfull hantering med material som inte skadar konstverken på sikt.

Det är t ex viktigt att alltid använda syrafri papp vid inramningar av konstnärliga arbeten på papper såsom akvareller eller litografier. Varje konstverk ombesörjs med en handgjord inramning. Gott hantverkskunnande och lång erfarenhet borgar för god kvalitet. På KONSTOCHFOLK hjälper vi gärna till och ger råd angående val av inramning. Olika inramningsförslag finns också att se på galleriet

Vi tar emot inramningsuppdrag även av verk som inte är inköpta hos ss. Tillsammans med vår samarbetspartner Fotorama har vi möjlighet att ta emot större uppdrag och vi kan då ge en riktigt bra voylmrabatt.

Det går bra att lämna in grafiska blad, affischer, fotografier, målningar på papper, duk och pannå. Men vi undanber oss textilier.