PETER DAHL
I denna retrospektiva utställning får vi följa konsten och den bakomliggande drivkraften hos en av landets främsta och mest kända samtida konstnärer. Från krigsårens 1940-tal till den sannolikt sista målningen av Peter Dahl 2016 – ett trippelsjälvporträtt. Peter Dahls stora och variationsrika produktion är välkänd; konstpolitiska skandaler, burleskerier och krogscener, inträngande porträtt, relationsdramer och illustrationer av Fredmans epistlar.

Guidad visning 30 maj kl 17.30 av både Peter Dahls utställning och Sven-Harrys hem med en unik konstsamling. Ännu finns platser kvar!

SVEN-HARRYS HEM
Sven-Harry Karlsson bodde under många år på herrgården Ekholmsnäs på Lidingö. På Sven-Harrys konstmuseum, i det vackra guldhuset vid Vasaparken, har gårdens interiör kopierats som ram för den permanenta utställningen Hemmet. Sven-Harry har samlat konst sedan mitten av 1960-talet. Det privata hemmet har ett personligt urval av nordisk konst uppbyggd under 35 år av hängivet samlande. Här finns äldre verk som representeras bäst genom Ernst Josephson, August Strindberg, Helene Schjerfbeck och med särskilt fokus på Carl Fredrik Hill. Till de samtida förvärven räknas Ylva Ogland och Dan Wolgers.

Pris 180 kr per person för den dubbla visningen inklusive entréavgift. Betalas kontant eller med swisch till den som möter upp från KONSTOHFOLK i entrén strax innan visningen börjar.

Begränsat antal platser. Föranmälan görs till klubben@konstochfolk.se