Johanna Weimer Blomberg

Johannas målningar har en alldeles egen struktur. Hon bygger dem omsorgsfullt lager på lager. Först limmar hon upp några tidnigssidor eller bilder. Sedan går hon på med ljus akrylfärg över duken så att den blir till en yta som skrovlar och buktar. I glipor skönjer man text-och färgfragment från det undre lagret. Och som kronan på verket stoltserar i all sin skönhet vallmon, en vassrugg eller rönnbärskvist.

 

Johannas mer formella konstnärsutbildning har tagit vägen via
York College of Art and Technology, Stanford till Art and Culture Center, Palo Alto och därefter Konst- och hantverkspedagogutbildningen på Nyckelviksskolan.

Vad gäller utställningar kan listan göras lång, och omfattar bland annat:

Galleraget i Bromma, SAS Arlanda, Winterviken i Gröndal, Matadero Gallery i San Fransisco, Flavorgallery i Maui/Hawaii, Odd Molly Showroom, Kulturhuset, Regeringskansliet, Pure and Simple vid Mariatorget i Stockholm, Fårö Orangeri och Fårösunds Fästning.
Årligen återkommande på Fårögården, Carlssons Restaurang, och Lauters på Fårö.

År 2010 framröstades Johanna till Årets Nackakonstnär.