Makode Lindes projekt ”Afromantics” är ett verktyg för att stöpa om västerländska idéer om paradis och upplysning till bilder av en exotistisk romantisering av de våldsamma historiska fakta som ligger bakom slaveri, apartheid och rasism. De skulpturer och bilder han manipulerar har under de senaste åren visats på Röhsska Museet i Göteborg, Stockholm Art Fair, Studio 44 i Stockholm, A World Of Folk i Stavanger och under ARS11 på Ålands Konstmuséum.

Se mer av Makode Linde

 

Makode Linde är född i Stockholm 1981.

Studier:
SMK, stockholms musik konservatorium
School of Audio Engineering
California College of Art
Konstfack, Stockholm
Konsthögskolan, Stockholm

Makodes projekt Afromantics har visats på bla Röhsska Museet i Göteborg, Stockholm Art Fair och Studio 44 i Stockholm och under ARS11 på Ålands Konstmuséum.