Sonja Hesslow

Sonja beskriver sitt arbete: “Jag älskar att använda min fantasi för att skapa nya bilder. Processen börjar när jag tar bilden i min kamera och jag spenderar sedan mycket tid i Photoshop för att skapa den bild jag har i mitt huvud. Att vara med i hela processen är väldigt viktigt för mig. Jag gillar att vara kreativ på många sätt, inte bara i Photoshop. Jag tycker om att göra egna rekvisita genom att använda olika material som tyg, plast, blommor, begagnade saker etc. Jag älskar verkligen att träffa andra kreativa människor och bilda olika samarbeten. Min dröm är att fortsätta med mina utställningar, sälja mitt arbete och ge föreläsningar för att dela min kärlek till denna konstform”.

 

Sonja Hesslow föddes 1988. Efter avslutad examen fick hon en utmärkelse för “särskiljande visuell konstnärlig stil”. Hon har arbetat som fotografassistent för framstående fotografer som Cooper & Gorfer.

Utbildning

Fotografutbildning Medieskolerne, Danmark aug 2010 – feb 2015

Utställningar

Galleri Sander, Norrköping 28/9-26/10 2019 Gruppuställning.

Planket, Stockholm aug 2017-2019.

Sliperiet Konsthall, The Photogallery gruppuställning Borgvik maj-aug 2017.

Icons, The Photogallery gruppuställning Köpenhamn nov 2015.

Timeless, The Photogallery grupputställning, Göteborg sept 2015.

Fotografiska riksfotoutställning, 3 bilder i bildspel, Stockholm 9-11/5 2014.

Galleri Duerr, Stockholm, 8-11/5 2014.