Anita Klein

Målare och grafiker från London. Anita Klein arbetar i sitt måleri med skulpturala former och klara färger i den moderna franska traditionen. Här finns tydliga kopplingar till stor-heter som Picasso och Gaugin. Hen-nes bilder kan vara drömska men också en hyllning av kvinnan i hen-nes vardag.

 

Född i Sydney, Australien, 1960.
Bor och verkar i London.

Ämnet för Anita Kleins målningar och grafiska tryck är det intima familjelivet. Det finns en storslagen enkelhet i hennes motiv som handlar om vardag och rutiner, eller vad sägs om titlar som “Salladen” eller “Nigel letar efter gratisleksaken”. Själv säger hon: “Om jag förlorade allt imorgon, skulle jag mest av allt sakna alla små vardagliga ting man gör utan att att tänka på dem”. Hon inspireras av gamla Japanska träsnitt och stillsamma, klassiska porträtt och scenerier. Anita Klein jobbar med måleri, grafiska tryck och skulpturer.

Utbildning:

1978-79 Foundation Course, Chelsea School of Art, London

1979-83 BA (Hons) Fine Art, Slade School of Art, London

1983-85 MA (Higher Diploma) Printmaking, Slade School of Art, London

Har sedan 1986 ställt ut i Storbritannien, USA och Australien